Despre

“Martial Essence SPORT Association”

Martial Essence Sport Association este un o oganizatie non-profit, neguvernamentala al carui scop este promovarea si practicarea artelor martiale. Numele asociatiei a fost sugerat in 2003 de catre maestrul Di Guo Yong (Xing Yi Quan & Bagua Zhang) cu ocazia vizitei sale in Romania, facind referire la celebra asociatie de Kung Fu numita Jīngwǔ Tǐyùhuì (Termenul Jing Wu se traduce prin Martial Essence), ce a fost fondata  in 7 Iulie 1910 la Shanghai, China. Astfel, in Octombrie 2008 este infiintata aceasta asociatie in Romania. 

Sub o singură titulatură se regăsesc mai multe discipline, practicate si predate de mai multi instructori, ce au viziuni similare, desi practică stiluri de arte martiale diferite. Principalele discipline martiale ce sint promovate in cadrul asociatie sunt: Balintawak Arnis, Jeet Kune Do, Wu Taiji Quan

Instructorii asociatiei sunt:

Dragos CHIRIC

A inceput studiul artelor martiale in 1988 cu Judo. Ulterior a studiat mai multe discipline marțiale cu experti nationali si internationali, după cum se poate vedea în lista de mai jos. După un “pelerianaj marțial” de mai mulți ani s-a stabilit pe studiul artelor martiale Balintawak Arnis, Wu Taiji Quan și Jeet Kune Do.  In acest moment este recunoscut cu urmatoarele titluri si calificative:

  • Instructor de WOTBAG Balintawak Arnis;
  • Instructor de Jeet Kune Do al “Inosanto International Martial Arts Instructor Association”;
  • Instructor de Wu Taiji Quan al Zhong Wu Academy
  • Absolvent al Centrului National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor.
 

Marinela PANTEA

A început studiul artelor marțiale in 2012 cu Inosanto Jeet Kune Do & Kali, sub tutela d-lui Dragos Chiric.  In acest moment este recunoscută cu urmatoarele titluri si calificative:

  • Absolventa a Universității Naționale pentru Educație Fizică. 
  • Instructor de Jeet Kune Do & Kali al Inosanto International Martial Arts Instructor Association;